** Mr & Mrs ZaFiZ **
Lilypie 1st Birthday Ticker
By: Nurul Azuan Anuar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]
Friday, 2-Jan-2009 07:32 Email | Share | | Bookmark
1, 2, 3, action...

 
 
 
View all 9 photos...


hm dh besar dh alesha skang...nak dukung pun x leh lama2...mama dia dh x larat
alesha dh pandai apa ek...hmm baru tau meniarap...dh pandai guling sana guling sini...tdo lasak...kalo mlm kepala kat atas....blom smpt ke pg, kepala dh nak dkt bwh dh...tu pun mlm2 kena betulkan position dia...adoyaii ikut sapa ntah tdo lasak nii.....

oh ya, alesha dh start mkn dh skang....kitorg x nak biasakan dia ngan nestum...tp kitorg bg dia porridge...kdg2 letak carrot, kdg2 letak ubi kentang, kdg2 letak ikan bilis, kdg2 letak ayam...tp kena blend la sume2 tu...kalo x nanti dia x reti plak nak mkn...hmm boleh tahan jugak alesha ni mkn... bagus bagus bleh cepat membesar

one more thing, alesha punya bahasa ....perghhh x tau le sape2 je yg paham.... bla bla bla bla bla....bkn main becoks skali.... tp yg bestnye dia dah pandai sebut abah & mama.....wpun pada dasarnye dia x paham pun apa maksud abah & mama tu.... hehehe











Tuesday, 2-Dec-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
ala ciannye diaaa

tanganku
kakiku
kakiku lagi
View all 10 photos...
kecik kecik lg alesha dah kena demam campak....at first kitorg x pasan pun...tp mmg le 2-3 ari b4 tu badan alesha mcm dedar dedar sket... ingatkan biasa2 je...
alih2 ptg jumaat tu bile amik dia, babysitter tu ckp yg satu badan dah naik ruam2 smpi ke kaki...hmm pelik la jugak...takkan le ruam satu badan kot...so kitorg pun bwk le alesha pg klinik...doktor ckp dh kena campak dah....ni mesti jangkit ngan sape2 kat umah babysitter tu kot....wallahualam x tau mcm mana bleh dpt...
so doktor just bg calamine lotion utk sapu satu badan... hmm alhamdulillah alesha ni x kuat sgt meragam...so senang je la sapukan dia satu badan ngan lotion tu.. dlm 3 ari mcm tu dh ilang dh sume merah2 tu...tp mama extend lg cuti 2 ari utk jaga alesha...mana la tau kot2 dtg balik plak kan....alhamdulillah alesha cepat baik....




Monday, 24-Nov-2008 05:59 Email | Share | | Bookmark
Cold, Cough & Flu

haa jaga-jaga...
bismillahirrahmanirrahim..
yukss
View all 7 photos...
ni kire entry back-dated.....kan ke pakai bj sama jek nih.....saje je nak separatekan entry....nak menunjukkan 2 event yg berbeza....hehehhe.... (sbnrnye opis ni yg super slow bila upload gmbr...so sehari x leh upload byk2...ada paham??)
cian alesha kena selsema la...demam laa...lama la jugak....dkt 2w++...so bayangkan le betapa meragam n mengamuk nye si kecik sorg ni bile kena block nose.....huru hara mama n abah dia....tp alhamdulillah anak mama ni strong....bg le ubat apa pun...dia telan jekk.....kene inject pun relax jek.... setakat nangis ngegada tu biasa laa.....x mcm mama dia...mmg takut mkn ubat.....ahahhahaha go alesha you go gurl.....


Monday, 3-Nov-2008 07:02 Email | Share | | Bookmark
Gadis Ayu



Quote:

Hey si gadis yang manis
Senyum di bibir terlukis
Hey si gadis yang ayu
Sebentar lagi kita bertemu

( korus )
Woh woh woh
Gadis ayu... lesung pipit di pipi
Ayu... senyummu menawan
Gadis ayu... ku jangan dihampakan
Ayu... sungguh ayu

Hey si gadis yang manja
Aku telah jatuh cinta
Hey si gadis yang ayu
Kau kan jadi milik ku

Gayamu lembut bila engkau menari
Woh woh
Kepintaranmu itu menarik hati
Woh woh



Sunday, 26-Oct-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Playpen Alesha

playpen MM alesha
alesha suka tendang kartun yg gantung2 tu
amboii sedapnye tdo..
View all 11 photos...


faces of alesha




Alesha skang dh x kisah dh kalo kite biarkan dia main sorg2 kat dlm playpen...tp kdg2 tu merengek gak suh amik...especially bila dia rasa mcm dh lama sgt dia main sorg2 kat dlm tu....kdg2 tu plak...bila dia dh penat sgt main sorg2....leh tertdo terus.... xyah mama n abah nak dodoi2 kan.....skang ni pun kitorg dh x biasakan dia tdo dlm buai....so far so good...dia bleh je adapt with the situation...so better stop buai skang...nanti dh besar kang payah plak...kan kan kan


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net